13 év kemény munkája van mögöttünk, megannyi lemondással, de a mérleg másik serpenyőjében tele örömmel, el nem felejthető történetekkel.
A cél az volt, hogy ne együnk szemetet, és ne a mennyiségre, hanem a minőségre összepontosítsunk. Ezt a mai napig tartjuk, nem vegyszerezünk, nem mérgezünk, nem tápozunk, nem adalékozunk. Azt gondolom, hogy egy család (apa, anya) a legtöbb, amit a gyermekeiért tehet, hogy időt nem sajnálva egészséges ételeket készít számukra. Reménység szerint, Ők is így cselekszenek majd, s nem válnak áldozatául a fogyasztókat megtévesztő manipulációknak.
Az első években a mindennapi teendőim mellé beiktattam a kenyérsütést, majd ezt követte a kecsketartás, amiből egyértelműen kinőtte magát a sajtkészítés és szappangyártás.
Azóta is töretlenül gazdálkodunk elsősorban saját részre, a kis "felesleget" pedig elajándékozzuk vagy cserébe bocsájtjuk, vagy értékesítjük.
(Mikor még több időm volt írogattam egy blogot, ez megtekinthető itt:www.apafaimanufaktura.blogspot.com)
Ha kedvet kaptál bármelyik műhelynapunkhoz, várunk szeretettel:
Heni és Tibi
Apafai Manufaktúra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése